Thursday, 27 October 2011

bulat u r alwys in my heart..

cerita sedih dari aku.. dah lame aku tak update blog.. dan hari nie ayu sedih cgt..
monday 24/10/2011
malam dalam kul 11 lebih..
abah jumpe bulat (burung hantu) kat belakang rumah ... time tu bru lepas hujan.. abah terus panggil aku dan adik2 g belakang tgk bulat (burung hantu)semua pun pergi la tgk.. bulat(burung hantu) tu comel cgt... frst time aku tgk dye pun aku dah mula suka kat dye sbb dye comel cgt.. pas tu abah tanye nak buat ape dgn bulat(burung hantu) nie.. umie cakap " kite bela la burung tu..abah pun amik keputusan bela..
ecok nye abah terus beli sangkar tok bulat(burung hantu) ..
sejak dri tu abah je yg dok kesah kat bulat(burung hantu) abah bgi makan dye, bg minum, basuh sangkar dye,kite owg kuar jln pun still egt dye lagi.. tak sanggup nak tgl dye lame2 kat umah.. dye kira adik baru aku la....aku syg dye cgt.. bgun tido pun mesti tgk dye dulu kat sangkar.. tapi....................

27/10/2011
aku bangun tido je tgk bulat (burung hantu) tu mcm tak bermaya je..
abah bg dye makan pun tak nak.. makan sikit je..tiba2 aku ase nak pengan dye.. dye pun tak garang mcm selalu.. dye jinak je hari nie.. dye tak aktif mcm hari2 sebelom nye.. petang abah letak dye kat luar,, bg kne angin luar.. dye dok senyap je.. bile abah dah abis niage.. abah kuar g crik makanan tok bulat (burung hantu)mase abah kuar tu aku saje je nak pegan dye..aku g kat sangkar dye tgk2 ade byk semut.. terus aku bawak dye g depan tgk tb dgn umie dye dok elok je..sweet cgt.. aku ase mcm dye kucing pulak.. comel cgt..lepas je cerita nada cinta dah abis..aku sapu sampah lu..pas abis je sapu sampah aku tgk perangai bulat mcm pelik je..  pas letak je penyapu tgk dah terbaring..aku terus panggil umie.. umie gerak2 kan bulat , dye mau la gerak jgk..pas tu aku amik bulat(burung hantu) dok atas riba aku dan aku pulak hadap laptop.. bulat dok kat riba aku dok elok je.. senyap je xlari pun.. sampai abah balik..
tanye abah " abah beli tak makanan bulat" abah ckap tak kedai tutup..ermmm.. tak pela.. bagi la dye makan ikan dulu.. pas tu time abah bg makan bulat mcm tak nak makan je..pas tu dye terbang sekejup.. aku amik buat kali terakhir..pas tu tgk bulat tarik nafas panjang , kaki dye pulak terus tak gerak.. abah kasi dye berdiri pun dah taknak..
hati aku time tu dah sebak gile.. sampai abah cakap dye dah mati ke.. terus air mata aku meleleh.. hati aku ase sedih sgt...tak nak dye mati.. tapi dye nak pergi jgk dri family aku.. aku tak leh tahan lagi air mata aku.. sampai sekarang pun still menangis sbb bulat( burung hantu)
tak nak seksa bulat lame2, abah pun taman la bulat kat belakang umah.. sedih gile hati aku... tak sanggup nak lepas kan bulat .. menitis2 air mata aku..
nak buat mcm mane aku kena terima jgk yg bulat dah tak dew dalam family aku..

nie la bulat aku.. arwah dah dye.. ermmm.. :'( still egt ko masih ade lg.. bau bulat pun still ade..
ayu alwys miss u bulat.. bulat sentiasa ade dalam hati ayu n abah.. ok.. dunt worry about me n family.. nak bulat aman je kat luar sana.. k.. amin...gambar dye nanti aku uploud,,

No comments:

Post a Comment

Followers