Sunday, 28 August 2011

28 ogos 2011

come back..
hari nie.. akun family bangun lambat.. huhu.. kul 1"30.. gile adok.. huhu.. bangun jew umie sruh aku buka langir, umie nak basuh..dah buka aku mandi.. siap.. aku egat aku nak g trment rambut.. last abah ajak aku teman dye g carik lauk tok hari raya nanti.. abah nak buat makan2 cikit.. ok aku pon ikot abah.. terpaksa korban kan rambut aku nie.. eck pulak la..kite g pasar taman ria.. pegi jew dah xramai yang niage.. huhu memang la dah kul berape dah.. abah cuma beli barang kering jew.. barang basah abah lom beli lagi.. mcm ayam tu abah dah beli kat econsave.. tp dngin abah lom beli lagi.. abah risau ,, tkut owg dah tak jual dngin lagi.. erm kalau dngin tak macam mana nak buat rendang..erm.. xdew rendang nak raya macam ne? raya kan wajid ade smue tu.. erm.. hope ade ecok.. balik jew rumah.. aku tukar baju.. jalan kan tugas aku.. umie dah cakap dah tugas2 aku.. masing2 buat tugas masing2.. kira bz la td.. tugus aku lap slning door rumah aku.. penat wow.. 2 buah rumah pulak tu.. egat sikit kew.. segala cermin aku kena lap.. erm.. tu pon lom abis lgi.. aku cakap dengan umie aku nak sambung eck.. penat la.. pas tu buka pose.. dah buka.. relek jup.. pas tu.. umie sruh pasang langsir pulak.. peh.. time nak buka senang gile.. time nak pasang susah ya adok..huhu.. adeq aku yang kecik sekali tu : aca.. dye bole buat main lak besi yang nak letak kat langir tu.. tu la yang jadi susah tu..xcukup pulak besi tu.. jadi pelik dah langsir aku tu.. last2 jumpe jgk.. dah aku kena buka balik langsir tu.. buat balik baru pasang lagi.. ggrrr.. ber tuah tol aca nie.. lo ape2 lagi abah dah cakap ayu pas tu ayu bentang kapet nie kat depan tu k.. ermm.. ok jew la.. rumah aku jgk,, kan., rumah sape lagi.. cantik pon rumah aku jgk..pas bentang kapet aku sapu sampah.. aku sapu 2 buah rumah termasuk bilik aku.. fuhh penat.. benci habuk. then abah pulak suruh aku basuh cawan..pas tu basuh aku kena lap pulak tu .. urm.. lepas tu.. abah lipat daun palas.. abah nak buka ketupat.. aku malas nak tolong keje aku po lom siap lagi.. dah sipa jew keje aku aku tolong umie pulak kupas bawang.. coz umie nak buat rendang eck.. huhu.. excted la.. hope la.. tak hujan eck.. kalau bole raya nie aku tak hujan.. biar raya tahun nie bermakna bagi aku.. "ya allah aku mintak sangat jangan la hujan"tapi lau hujan tu .. hujan rahmat nama nye.. huhu..
last sekali kitwog susun perabut  pulak.. ye la.. kiteowg kan baru pindah jew.. perabut pon xbanyak lagi.. banyak yang kurang.. tapi tak pew.. yang ade nie pun dah cun.. huhu.. tehn. apew lagi.. baru la aku bole mandi.. urm.. lega.. tapi jangan la nak lega cangat cik ayu oit,. eck ade lagi.. eck aku aku nak g trment rambut aku.. then aku nak betol kan beteri jam aku.. pas tu aku nak tolong umie buat rendang,,eh2.. x.. aku nak beres kan keje aku lu.. baru aku tolong umie buat rendang.. pas tu aku nak basuh baju.. pas tu aku nak apew lagi.. nanti aku pikir lagi.. hihi.. ok la.. sekian..

27 OGOS 2011

tarikh tersebut ade hari yang bersejarah bagi aku.. mesti kowg nak tahu kan kenapa.. sebab yang pertama.. aku kena ganti amir.. pada hari yang sama pulak umie dengan abah nak kuar g buka pose kat luar ,, aku jeles tau tak.. coz tak dapat ikot,, buka pasal ku tak dapat ikot.. nie pasal umie dengan abah buka makan pizza,, tu yang aku berbulu cangat tu.. erm.. tapi umie dah cakap dye akan beli 1 tuk aku.. fine.. aku tak jeles lagi.. kul 10 lebih aku balik umah.. baru nak tutup pintu tengaok abah n umie pon balik jgk.. huhu..
pas tu makan pizza,, borak dengan abah and umie jup.. then tiba2.. abah ajk aku proses barang tuk nak buat makan raya nanti..ermm. aku pon tak cakap banyak terus buat.. kemas punya kemas,, borak punye borak,, tengok2 jam dah kul 2 lebih.. then relek jup.. on9 fb jup.. then umie cakap dye pon nak on9 jgk.. ok bagi la lap kat umie bagi umie on9.. pas tu abah pulak nak on9.. ok.. bagi abah on9 plak.. dok lepak kami sekeluarga.. gelak ketawa with my family.. kelakah tengok fb abah.. gambar owg sakai pun ade.. kalau elok tak pew nie.. tak se nonoh..hihi... gelak2 jugak.. tengok jam lagi dah kul 3,, ermm,, terus abah cakap jom la kite trus sahur.. hahah.. umie pon terus la masak... aku memang dah tak larat dah.. keja dri pagi.. mlm tlg kemas.. then aku nak tolong.. jadi tak larat pulak.. umie pon faham.. umie siap jew masak.. kite sekeluarga makan sahur siap2.. pas makan relek jup.. tapi aku tak de relek2.. aku amik bantal..baring kat depan.. malas nak masuk bilik... letak jew kepala terus.. tido seyh.. bertapa penat nye aku.. erm.. kowg mesti nak tahu aku bangun kul berape pulak kan.. bukan aku jew.. kami sekeluarga.. kiteowg bangun...... kul...... hihihi... 1:30 pm.. haahah... gile kan.. 1 family bangun lambat.. hahahaha.. tido lambat , bangun pun lambat jgk la.. hihi.. terus perangai kan.. tapi fun.. ape yang abah plan mlm tu .. semua lupa hari nie.. hihi.. ok la tu buka selalu.. sekali dalam setahun.. ape orang kata excted nak raya.. really aku memang excted nak raya.. maklum lah raya rumah baru.. suasana baru.. huhu .. sambung.....

Monday, 22 August 2011

hari nie , hari isnin.. jam kul 8.18 minit,, aku dapat fon call dari kimi.. dye mintak aku datang sp two..dye call time tu tengah tido lagi.. sore pon dah mcm apew dah.. bersusah payah cover tau,, hihi,,lepas jew letak fon dari kimi.. aku tiba2 teringat, yang aku tak bangun sahur.. arrrhh.. 2 hari tau aku tak sahur.. ermm.. nak mnyesal pon tak guna.. dah kul berape dah.. pastu aku terus amik tuala.. mandi.. siap..kuar jew bilik baru aku cakap dengan umie yang aku nak kuar.. umie cakap "ayu naek motor merah, jangan naek motor hitam,nanti patah lagi plt motor..ermm.. ye la mie.. aku terpaksa luar naek motor buruk.. ggrr.. motor dengan tak basuh.. dah la susah nak strt.. aku paling tak ckew naek motor tu.. hihi.. tengaok jam dah kul 9 terus aku kuar.. sampai jew.. call kimi.. masuk jew nampak kimi n awek dye pon ade..nice la... kimi cakap "ayu macam biase la.. thu kan..
amir.. hihi( curi pic..)
tahu la.. sapu sampah and kemas2 ckit.. pengan penyapu ok lg.. tiba pengan jew bulu yang buang habuk tu(entah ape name dye aku tak thu la) terkejut gile aku tengok,, ermmm ,, lelaki nie memang malas kan.. 3,3 malas.. nasib ade aku yang baek hati nie.. kira kemas la jgk dari sebelom nie kan..sampah pon tak tau, habuk kat pc sampai 3 inci tebal.. gile la.. aku nak pengan pon geli.. hey.. tak leh jadi nie.. huhu.. aku rase macam nak bebel la.. tapi tak dew sape nak jadi mangsa bebel aku..

REFER PADA KIMI AND AMIR..MANNERS OK.. NANTI KALAU AYU DATANG LAGI TENGOK ADE BANYAK HABUK TEBAL sAMPAI 3456 INCI,, MEMANG AYU POTONG PALA ,,HUHUHU,,,,tapi sure nye la dowg tak kemas nye.. berat tulang ,, ggrr MAKAN KANG BARU TAHU,,

kimi..
dah2 cukup2,then aku buat la jgk dengan muka yang megantok.. huh.. aku tak buat tol2 pon.. aku tggu kimi n awek dye balik baru aku kemas lagi sekali,, aku tak nak la tunjuk yang aku nie rajin kan.. hihi.. pas jew kimi balik ,aku jalan kan keje aku,, erm.. smue dah beres.. cuma bantal2 nie jew.. aku rimas la tengok bantal2 nie.. macam nak susun balik jew.. tp malas nak amik, kotor,, lau nak buang, nak buang kat anew?kimi tak kasi buang lagi..erm.. buat tak nampak jew la...

tik tok,,tik tok,,tik tok,,,

kebosanan melanda..
fb bosan ,,
ytb bosan,,
blog awal lagi nak update,,
makan tak bole,,
minun jangan cakap la,,
mguap dah banyak kali,,

apew yang patot aku buat.. then aku amik keputusan buka ytb.. tengok movie..
st1: aku tak bodoh and last aku masih dara..
pas tu amir pon datang.. pastu aku jadi relek,,hihi,,dah tak bosan lagi.. ade owg jew.. amir yang bangun.. aku nk bangun dye tak kasi.. better amir buat la kan.. supaya aku tak shot lagi.. hihi.. ahkir nye bru la aku update blog aku,, sekian terima kasih..

puase..

tahun pertama aku puase at kedah.. bosan jgk la.. aku xthu nak buat apew.. yang aku thu tido and on9..huhu.. nk kuar tapi bulan puase plk.. hum.. melepek je lah kat rumah..kan best kalau aku kat jb time nie.. mesti ade jew even dengan frewn aku,,,nie dah aku dok kedah , sapew nak kuar buka pose dgn aku,,, ermm.. so sad.. kawan -kawan dah hangout dah,, dowg buka pose ramai2 kat luar.. tapi aku jew yg tak dew.. dowg harap cgt aku bole balik time tu .. tapi.. aku dah kecewa kan dowg.. "guys aku mintk maf.. coz tak dapat nak join kowg.. aku nak cgt.. tapi.. erm.. aku tak tahu nak cakap macam mana lagi.. maf jew yang aku tahu.. aku harap kowg pon faham situasi aku kan.. tapi kowg kena egat yang kowg tetap frewn aku sampai mati"
aq nk tunjuk pic time dowg hangout.. best wok..

ipong
sahabat handal..
tegok tu saje bikin wa jeles... :(
alim n famy
aril
alim ensem kn.. hihi
ipong n iman
alim n haziq..kacak seyh
fen,azizah n cty,,
cty  n zul.. kwn gosip aku..
semua kawan aq time skolh.. aq jew yg tak dew.. kn best lau aq ade.. lg byk la aq amik gambar.. hihi

Sunday, 21 August 2011

cube kowg tegok nie? pehhh.. sedap kan.. dah lame gile aku tak makan siput sedut nie.. kalau kowg nak tahu,, nie la fav aku.. kalau ayh aku beli siput nie.. dye mesti beli banyak..dah tahu aku hantu siput.. selagi ade siput,, selagi tu la aku makan.. tapi aku lagi suke lau umie n nenek aku yang masak..pehh.. sedap.. masak lemak cili api.. pehh caww gile.. pedas jgn cakap lak.. masakan n9.. tak pedas memang tak sah..kat kedah nie susah la nak carik siput sedut macam nie.. rata aku crik,, tak jmpe2,, erm.. kat mana lg aku nak crik siput sedut nie ha... tak kan aku nak suruh atok aku pos siput sedut pulak...ermm.. meleleh wow.. tegok pic nie..  bile la aku dapat makan nie..

Thursday, 18 August 2011


hari gembira aq... tak sia-sia jew aq on9 sampai pagi.. memang sangat teruja la.. xtido pon tak pew..janji aq puas..korg mesti pelik kan.. alah.. simple jew.. macam nie..

aq buka fb intan,,kwn time aq skolh rendah.. nama skolah aq tu sekolah kebangsaan angkatan tentera (skat) http://www.google.com.my/skatjb... satu2 nye skolh untok anak2 tentera kat johor bharu tu.. tapi dak luar pon bole masuk,, skolh tu.. laen dri laen.. maksud aq.. skolh kowg ade swiming pool kew??? hahah.. tak dew kan.. aq thu .. tak dew punye.. so kowg tak dew ase jeles kew? hihi... skolh  rendah yg tercantik.. skolh tu besar sgt.. lau kowg tgk memang teruja la.. aq sgt rindu kn skolh tu..
tp lau xdew kwn2 xdew la kenangan kat sklh tu kn..kdit at sine aq nak ckp.. setelah sekian lame nye.. aq jmupe balik kwn2 aq time aq kecik dlu.. hampir 40 owg aq jmpew.. rindu kowg dok.. ade yg lupe.. ade yg xknl langsung.. huhu.. maklum lah.. masing2 dah besar2.. smue nye dah keje.. ade yg mgangur..ade yg stil styd lg... kwn perempuan aq lak ade yg jd FA.. aq yg cikgu.. ade yg dah jd isteri owg.. ank dah 2 tau... hahah.. jgn main2... xsangka kn.. dlu kecik2 jew... dtg besar smue nye cun2 n ensem2.. tanx la kat intan.. coz xkerana dye kiteowg xkan jmpew balik mcnie..at d sbb kan pic album intan mesti ayu xkan jmpew la dak skat lg..  cuma aq teringin cgt nak jmpew kaan baek aq time skolh rendah dlu.. iaitu maisara.. aq rindu ko dok.. anew ek ko skrg.. erm.. alwys miss u.. tp aq ase aq masih ade harapan tok jmpe maisara lg.. coz mber2 aq smue nak buat reunio.. huhu.. aq mesti join punye.. aq xsabar nk jmpew kowg.. nak tgk mke kowg yg bajet tu lg real.. hihi..
 motif:aq bangga jadi separuh dri anak murid skat..

Saturday, 13 August 2011

hari nie aq hari pertama keje at cc sp nie.. aq just tlg mber aq jew..ganti owg..yang best nye tu aq dapat mber ,,2 owg.. sowg kimi, n sowg lg amir.. mber bru aq cmue nye baek2 belaka.. best la.. mula2 aq ase malu jgk.. tapi dah lame ok jew la.. tp yg buat aq kusut, time nak belajar mcm ne nk guna po cc tu jew yg aq pening ckit... buat aq tkt pun ade.. aq tkt , aq salah buat jew.. erm nasib la kimi nie baek.. dye kira fhm la yg aq nie xthu cgt.. bukan xthu.. cume aq tkt jew,,, mybe lme2 aq ok la tu kn..hope dowg percaya aq.. aq keje ni pon just nak crik kwn jew..aq bosan la xdew kwn cgt at kawasan umah aq nie..erm aq nk entri apew lg ha..
ckrg nie bru jew kul 11.57.. tgu la nt aq sambung entri aq lg..

skrg kul 4.28.. makin ramai owg..nasib aq baek..hihi ..amir pon dah dtg teman aq.. fuhh.. lega sikit ade dye..tapi perut aq dah mula lapar.. ermm..xtahan la... ggrr..
skrg nie aq tgh pikir aq nk buka apew? erm.. nk apew ek? tgk la kang aq nak beli apew..

skrg kul 8..tadi buka pose.. aq buka sowg jew.. sedih seyh.. xdew owg seyh yg teman aq,...aq buka makan murtabak dgn air soya jew.. aq xnk makan nasi coz nt aq nk makan bile balik nt..

ckrg dah kul 9 .. tapi amir xnmpk pon.. mana amir nie.. erm xpew la.. lg pon td aq datang lmbt.. hihi..biar jew la..erm.. aq ase xdew lagi kot nak cakap ,, tgu la pas aq balik keje jup ag.. aq update at umah plk.. huhu..

kul 10.. sampai jew umh .. ade mcj masuk.. dri amir.. dlm aty( hrp2 la xshot) buke jew mcj.. amir ckp berita buruk.. ggrr.. trus jd :  penat+ sedih.. erm..nk uat mcm ne kn.. bru2 lg.. aq shot 8 hingit.. byk jgk tu..

motif nye: aq epy  coz aq bkn saje dpt kwn dgn amir n kimi.. aq jgk dapat kwn pompuan.. yana nme dye.. 20 umr dye.. dye pon ok jgk.. kiteowg ade persamaan.. iaitu: family kite owg asl dri jb..yana ayh dye jbe mak dye kedah..aq pulak mak jbe n ayh kedah..huhu..  hope i can get many frenw..




hari nie ayu nak buka puase dgn family belah ayh pulak.. hope epy.. xsabar la.. penat jgk tlg umie masak.. ermm.. umie buat nasi tomato.. pehrrr.. sedap gile.. lapor la ase nye.. mcm nk buka jew.. aaaa... xsabar lagi nie.. lame nye nak buka.. bole bha kalau kow.. hihi.. tp sayunk nye xbole.. im stil normal lg k.. xdew alsan tok nk buka puase.. sayunk woi.. nk buka puase nie.. nt nak kne ganti meyh itu yg saye malas tu.. yg thun lepas pon lom ganti lg,, nie dah tmbh pulak.. mmg noway la... hihi.. sabar roslyn idayu russidan.. kalau sabar nanti awk dapat ayam.. nyam2.. huhu.. daaaa...alwys follow me ..

Friday, 12 August 2011

hari nie aq sangat geram .. semua nye xjadi..barang yang aq beli on9.. lom dapat lagi.. yang alen dah dapat dah.. kasut aq jew lom dapat lg.. owg tu pon bodoh.. post barang aq pakai skynet.. cuba post pakai pos laju.. ase nye dah sampai lame pew.. ermm smue bikin aq marah jew.. bukan nak senang kn aq.. makin nak susah kn aq ade la.. ermm..pas tu bile aq nak on9 .. modem b.band aq pulak xleh buka.. macam2 aqdah buat stil x leh jgk.. adui. pas tu aq try la macam tah.. bole pulak.. tp tu la.. celcom b.band at pc aq hilang.. ggrr.. ape aq nak buat nie.. dah lah aq xreti.. aq1 kena tnye owg yang pakar bab pc la.. tangan aq nie bole melingkup kn ade la.. sababr jew la..

Thursday, 11 August 2011

aku rasa macam nak kawin la..wedding impian aq ade 3 koleksi..
yg nie tema merah / hitam..
yg bwh nie pulak tema gold..  
lau bole aq nak buat wedding tu kat dewan.. tapi lebih elok kat rumah kn..tapi aq tak nak selarak kan rumah aku.. aq egt kan .. belah lelaki aq nak buat kat dewan tema nye.. merah hitam.. belah perempuan,, aq nak buat kat rumah aq..tema laen pulak.. aku nak tema pink..sgt sweet..  humm..kawin nie susah tak ha?mesti byk nak pakai duit kan.. memang banyak la..
kalau bole time wedding aq tu ,, aku nak makeup soft jew.. tak mau garang2 sgt.. aku nak cantik jew.. sekali seumur hidup tu..
tak mungkin aku nak buat ala kadar jew.. aku kan anak sulung.. so mesti ayh aku nak buat yg meriah2 kan..
yg nie tema pink.. sweet kn..
 aq skew tang kerusi dye..
ok pelamin dah kan..
 sekarang aku nak
tunjuk bju nikah yg
 aku nak pakai 
bila aq kawin nanti..
urm..kat tepi tu ade aku letak pic bju nikah bile aq kawin nanti.. tapi aq tgk mcm xcantik kan.. yang nie ala2 jawe skit..mak aku cakap cantik lau aku pakai bju nikah ala2 jawe.
lau yang bunga pink nie cun tak.. 
ala.. pening la pala aku... hihi
padahal aku pon tak tuhu bile aku nak kawin..
berangan jew aku nie kan... 
jodoh pon belom jumpe lagi.. 
boyfrenw pon tak dew lagi.. macam ne aku nak kawin lau aku masih single... hahah.. bodoh jugak kan aku nie.. 
tapi aku suke bile tegok benda-benda yang cantik nie.. 
lagi-lagi bile tengok orang kawin.. peh terus aku jadi teruja.. 
mak aku cakap tu perangai pelik aku..kalau nampak jew kenduri orang 
kawin ,aku mesti ,, sruh ayah aku slow kan kereta.. 
sebab aku nak tengok.. warna wedding orang tu warna ape?
pelamin orang tu macam mane?cantik kew tak..kalau tak cantik kan.. aku mesti reject.. kadang-kadang sampai aku kne marah denganayah aku.. sbb aku reject wedding orang tu.. hihi..
yang aku takut kan sekarang nie.. adakah wedding aku nanti meriah macam yang aku nak.. 
aku cuma takut kan tu jew.. pas tu aku akan pikir time wedding aku
tu,aku nak buat menu ape?? owh tu tak pe aku bole tanye ayah aku.. dye kan idola masakan 

aku.. hihi.. yang pandai bajet ada lah ayah aku jew.. dye memang tahu la lau nak buat kenduri nie.. bole safety sikit la kalau ayah aku yang rancang.. hihi..yang penting aku tak nak ayah aku masak time wedding aku nanti.. aku dye relek jew.. duduk depan jew.. sambut tamu yang datang.. sedara -mara..nanti aku update lagi la .. aku nak buka pose lak ... sabar yew..

ha.. nie baju nikah warna putih, ok tak?
macam tak cantik lak kan.. kain dye pun.macam tak cantik la..
lau nak ikot kan hanrga dye memang,, mahal gila la... mana tak mahal nye.. 100% dari indon tau..
ok aku dah kembali .. hahaha poyo nye ayat.. erm.. nak entri ape ek... ha.. aku nak tunjuk kat kowg.. kek kawin aku nanti..
hahaa.. nie la dye.. cantik kan..tip top tak? haha..
tapi aku bukan nak besar nie.. aku nak besar ckit.. nie 3 tingkat.. aku nak yg 4 tingkat.. ( tak nak kalah ) hihi..
macam sedap kan.. aku macam nak ubah sikit la.. warna putih tu macam tak menyelera kan la.. ermm.. aku  memang tak makan kek yang warna putih nie.. aku tak skue krim dye.. aku ase nak muntah plk..hihi.. tapi lau warna laen .. xcantik plk kan..
ok.. aku nak ubah.. tepi2 kek putih tu.. aku nak dowg tuang cokat.. hihi.. baru la sedap.. dan enak.. huhu...



huhu.. berangan jew aku kan.. tapi kan.. aku nak kawin dengan sape?lau aku kawin ,,laki aku macam mane ek?
ensem kew laki aku tu..? baek kew dye..? dah kawin nak duduk ane?lagi nak makan apew? aku dah la tak reti masak sangat.. masak simple n goreng2 bole la.. lau kuah2 nie aku gagal sikit la.. hihi.. hihi.. harap maklum.. semua nie hanye lah hayalan aku jew.. gile kowg .. aku muda lagi la.. tak mungkin aku nak kawin sekarang..lau aku nak pikir kan pasal kawin.. aku nak dalam umur 24 gitu.. baru la aku pikir kan pasal kawin.. aku nak enjoy dulu.. aku lom puas bergaya lagi.. lau dah kawin mybe smue nye terbatas.. tak mau2..before aku kawin aku mesti nak ade kerja,, kereta, n rumah.. rumah tu tak penting sangat.. tapi kadang2 penting jgk.. hihi.. ade la aku nak buat dengan rumah tu.. yang penting rumah tu bukan tok laki aku nanti.. aku nak bile kawin jew,, laki aku tu dah siap kan rumah tok aku n anak2 aku nanti.. macam mane dye nak buat,, tu biar dye pikir sendiri.. ayah aku cakap.. muda2 nie la.. nak crik harta. rumah kereta ,tu semua harta sendiri.. terutama lelaki.. lau dowg ade kereta.. pastu wife dye pon ade kereta.. dah senang kan.. lau laki tu ade rumah pulak.. senang,, dowg kawin then terus dok umah sendiri.. susah senang, at rumah sendiri.. tapi kite kena pikir negetif jgk.. sebab.. lau perempuan ade segala nye.. laki nie cuma nak amik kesempatan jew.. dye dah thu bakal wife dye ade rumah ,kereta , ,dye tak la susah payah nak keje keras tok smue tu kan.. ( no way la men ) aku pon tak nak kawin dengan ko kalau macam tu.. aku lebih suke .. laki yang pikir kan masa depan.. dye beli rumah pon tak rugi.. nanti dye kawin.. bole duduk..dah tak pening2 pala lagi kan.. aku harap Allah berkati aku,, mudah kan perjalanan hidup aku,, amin..  

Tuesday, 9 August 2011

hey!! ayu mmg suke entri pasal zaman skolh.. coz ayu ase time skolh la ,,yang paling best skali.. banyak kenangan ayu dan kawan2 kat skolh tu.. skolh menengah kebangsaan sri tebrau johor bharu ,johor..smue pic kat sine.. smue kawan yg ayu sayang.. setiap pic ade cerita.. 




 memori yg paling best time ayu from 5.. smue bersikap matamg.. xdew lg geng2.. smue kawan rapat jew.. laki kew pompuan kew.. same jew.. rehat ramai2.. dlu x mcm nie.. bergurau same jew laki pompuan.. lau hangout pon .. mesti ajk dak2 laen jgk.. anew thu dowg nk ekot.. janji kite ajk.. kawan yg sllu buat aq epy,marah,n sedih.. ialah: zulhelmi,efendy,yun, n ct.. kiteowg nie mmg mke xhu malu..time rehat mmg suara kiteowg jew la yg dgr.. hahah.. tringat la smue.. awsome








mimpi yg pelik .. kenapa tiba-tiba je ayu mimpi kan dye,,, padahal ayu dengan dye lame gile kot tak cntct.. ayu tak faham sangat mimpi tu.. dalam mimpi tu rumah kami dekat ayu tengah basuh pingan kot kat dapur(mimpi tu macam tak jelas) tiba-tiba ayu nampak am dgn wan muncul dari belakang.. ermm.. muka ayu time tu epy gile.. terkejut.. then ayu jemput dowg masuk..

pas tu tiba2 jew ayu mcm ase takot..then menjerit.. tiba2 jew.. tapi ayu tak nampak apew2 pn.. pas tu yang tak disangka nye tu.. dalam mimpi tu, MAK AM pun ade.. (erm.. pening la.. ayu nie biar btol, tapi tu la yang kuar dari mimpi ayu) mak am dtg dari dapur jgk.. dye cakap laen kali jangan buka pintu time magrib2 nie.. mcm leh masuk.. erm,, tak pew la kan ,, pas tu mak am pun dah tak lg dalam mimpi ayu.. pas tu munculpulak abah dalam mimpi tu ,, abah baru balik dri mana tah.. dye xtak marah pun am n wan ade kat rumah.. abah siap cakap lg tido la sine lepak2.. (muka ayu trus betukar pelik ya amat) tp dalam mimpi tu muka ayu mcm biase jew.. epy jew.. ayu datang dri dapur bwk kn am n wan air.. lepas ayu duduk jew.. am pn duduk sebelah ayu,, then dye pengan tangan ayu??? tu yang x leh tahan tu.. tapi apew motif dye pegang tanagan ayu ha...(still pikir sambil buat blog nie.. )am ade says something tapi ayu tak tahu apew.. ayu pn ade balas,tapi ayu xtak athu apew..time ayu n am jew tiba2 tak dengar suara..am pegang tangan ayu kuat sgt..perasaan ayu time tu ,, mcm kenyataan.. < tapi .tiba2 mimpi tu hilang mcm tu jew> ayu stil xfaham apew motif mimpi tu.. apew maksud nye.. ayu tahu tu hanye mimpi.. tapi nie st1 time am masuk dalam mimpi ayu.. ayu miss kat am keW? ? tapi ayu xdew ase apew pn.. ade la .. tapi tak da la sampai miss sgt2.. lagi pon kite owg dah lama kot tak jumpe.. n cntct..ayu tak hope mimpi tu jadi kenyataan.. tapi ayu hope cgt ..1 hari nanti ayu dapat jumpe dgn dye..amin.. (dalam hati stil teringat kan mimpi tadi tu) erm..

Friday, 5 August 2011

erm.. arinie umie ckp nk kuar.. tp bile aq dah siap .. sowg pn x siap lg.. erm kul brapew nk kuar..

berapew jam yg lalu..

ayu dah siap lom nk kuar nie.. nt ko yg lmbt..
(dlm aty aq: dri td aq dah siap.. dah mcm owg sakai aq tgu .. ggrr)
    

aq: dah la.. ayu dah siap dah..
umie: aik!! cepat nye siap.. xsabar nk kuar kew..hihii

 aq plk kne perli..aq kuar dgn mke x ber makeup..peh buruk gile.. xthu nk ckp pew.. bruk lah..
abah ajk makan pizza.. pas makan pizza,, abh bawak g jam besar,, then jln kaki g up town plk.. peh,, penat siot..bkn penat jln.. penat layan perangai aca yg teruk tu.. geram jew aq.. aca mmg skew buat hal time jln.. tu mmg perangai dye.. nk segala2 nye..xdpt nangis mcm owg gile.. malu seyh owg tgk.. aq xfhm la dgn adeq aq sowg nie.. terukx3.. lau dye baek pn.. tu hanye lakonan dye jew.. ko mmg teruk aca.. geram tgk ko.. aq ase mcm nk baling jew ko deq.. tp dalam geram n penat2 tu best jugak..best cgt.. dpt hang out with my family..mcm nie jew la aktiviti family aq.. lau bosan jew.. jln2 at up town,, n abis kn duit at adeq aq yg blagak mcm owg kaya..
 nasib la ko ank last.. n aq syg ko.. lau x .. dh lme aq belasah ko..aq nk jln tgk brang pn susah.. humm.. cerita bab ko deq sampai eck pn x abis..
erm..
hope.. my family epy alwys.. 4 evr n evr..

Followers