Thursday, 11 August 2011

aku rasa macam nak kawin la..wedding impian aq ade 3 koleksi..
yg nie tema merah / hitam..
yg bwh nie pulak tema gold..  
lau bole aq nak buat wedding tu kat dewan.. tapi lebih elok kat rumah kn..tapi aq tak nak selarak kan rumah aku.. aq egt kan .. belah lelaki aq nak buat kat dewan tema nye.. merah hitam.. belah perempuan,, aq nak buat kat rumah aq..tema laen pulak.. aku nak tema pink..sgt sweet..  humm..kawin nie susah tak ha?mesti byk nak pakai duit kan.. memang banyak la..
kalau bole time wedding aq tu ,, aku nak makeup soft jew.. tak mau garang2 sgt.. aku nak cantik jew.. sekali seumur hidup tu..
tak mungkin aku nak buat ala kadar jew.. aku kan anak sulung.. so mesti ayh aku nak buat yg meriah2 kan..
yg nie tema pink.. sweet kn..
 aq skew tang kerusi dye..
ok pelamin dah kan..
 sekarang aku nak
tunjuk bju nikah yg
 aku nak pakai 
bila aq kawin nanti..
urm..kat tepi tu ade aku letak pic bju nikah bile aq kawin nanti.. tapi aq tgk mcm xcantik kan.. yang nie ala2 jawe skit..mak aku cakap cantik lau aku pakai bju nikah ala2 jawe.
lau yang bunga pink nie cun tak.. 
ala.. pening la pala aku... hihi
padahal aku pon tak tuhu bile aku nak kawin..
berangan jew aku nie kan... 
jodoh pon belom jumpe lagi.. 
boyfrenw pon tak dew lagi.. macam ne aku nak kawin lau aku masih single... hahah.. bodoh jugak kan aku nie.. 
tapi aku suke bile tegok benda-benda yang cantik nie.. 
lagi-lagi bile tengok orang kawin.. peh terus aku jadi teruja.. 
mak aku cakap tu perangai pelik aku..kalau nampak jew kenduri orang 
kawin ,aku mesti ,, sruh ayah aku slow kan kereta.. 
sebab aku nak tengok.. warna wedding orang tu warna ape?
pelamin orang tu macam mane?cantik kew tak..kalau tak cantik kan.. aku mesti reject.. kadang-kadang sampai aku kne marah denganayah aku.. sbb aku reject wedding orang tu.. hihi..
yang aku takut kan sekarang nie.. adakah wedding aku nanti meriah macam yang aku nak.. 
aku cuma takut kan tu jew.. pas tu aku akan pikir time wedding aku
tu,aku nak buat menu ape?? owh tu tak pe aku bole tanye ayah aku.. dye kan idola masakan 

aku.. hihi.. yang pandai bajet ada lah ayah aku jew.. dye memang tahu la lau nak buat kenduri nie.. bole safety sikit la kalau ayah aku yang rancang.. hihi..yang penting aku tak nak ayah aku masak time wedding aku nanti.. aku dye relek jew.. duduk depan jew.. sambut tamu yang datang.. sedara -mara..nanti aku update lagi la .. aku nak buka pose lak ... sabar yew..

ha.. nie baju nikah warna putih, ok tak?
macam tak cantik lak kan.. kain dye pun.macam tak cantik la..
lau nak ikot kan hanrga dye memang,, mahal gila la... mana tak mahal nye.. 100% dari indon tau..
ok aku dah kembali .. hahaha poyo nye ayat.. erm.. nak entri ape ek... ha.. aku nak tunjuk kat kowg.. kek kawin aku nanti..
hahaa.. nie la dye.. cantik kan..tip top tak? haha..
tapi aku bukan nak besar nie.. aku nak besar ckit.. nie 3 tingkat.. aku nak yg 4 tingkat.. ( tak nak kalah ) hihi..
macam sedap kan.. aku macam nak ubah sikit la.. warna putih tu macam tak menyelera kan la.. ermm.. aku  memang tak makan kek yang warna putih nie.. aku tak skue krim dye.. aku ase nak muntah plk..hihi.. tapi lau warna laen .. xcantik plk kan..
ok.. aku nak ubah.. tepi2 kek putih tu.. aku nak dowg tuang cokat.. hihi.. baru la sedap.. dan enak.. huhu...



huhu.. berangan jew aku kan.. tapi kan.. aku nak kawin dengan sape?lau aku kawin ,,laki aku macam mane ek?
ensem kew laki aku tu..? baek kew dye..? dah kawin nak duduk ane?lagi nak makan apew? aku dah la tak reti masak sangat.. masak simple n goreng2 bole la.. lau kuah2 nie aku gagal sikit la.. hihi.. hihi.. harap maklum.. semua nie hanye lah hayalan aku jew.. gile kowg .. aku muda lagi la.. tak mungkin aku nak kawin sekarang..lau aku nak pikir kan pasal kawin.. aku nak dalam umur 24 gitu.. baru la aku pikir kan pasal kawin.. aku nak enjoy dulu.. aku lom puas bergaya lagi.. lau dah kawin mybe smue nye terbatas.. tak mau2..before aku kawin aku mesti nak ade kerja,, kereta, n rumah.. rumah tu tak penting sangat.. tapi kadang2 penting jgk.. hihi.. ade la aku nak buat dengan rumah tu.. yang penting rumah tu bukan tok laki aku nanti.. aku nak bile kawin jew,, laki aku tu dah siap kan rumah tok aku n anak2 aku nanti.. macam mane dye nak buat,, tu biar dye pikir sendiri.. ayah aku cakap.. muda2 nie la.. nak crik harta. rumah kereta ,tu semua harta sendiri.. terutama lelaki.. lau dowg ade kereta.. pastu wife dye pon ade kereta.. dah senang kan.. lau laki tu ade rumah pulak.. senang,, dowg kawin then terus dok umah sendiri.. susah senang, at rumah sendiri.. tapi kite kena pikir negetif jgk.. sebab.. lau perempuan ade segala nye.. laki nie cuma nak amik kesempatan jew.. dye dah thu bakal wife dye ade rumah ,kereta , ,dye tak la susah payah nak keje keras tok smue tu kan.. ( no way la men ) aku pon tak nak kawin dengan ko kalau macam tu.. aku lebih suke .. laki yang pikir kan masa depan.. dye beli rumah pon tak rugi.. nanti dye kawin.. bole duduk..dah tak pening2 pala lagi kan.. aku harap Allah berkati aku,, mudah kan perjalanan hidup aku,, amin..  

No comments:

Post a Comment

Followers