Friday, 2 September 2011

ehemm2..

hari nie aku nak entri pasal seseorang..aku tak kira dye nak say ape,,ape yang aku entri nie.. dah xbole padam lagi.. ok.. raya kedua.. fon aku bunyi.. aku tak sempat nak pickup call tu.. then aku call la balik.. pas tu aku tnye la sape,, then dye kata am , time tu aku blur2 lagi ,, sapew ek? (dlm hati aku nie).. sapew lagi kan nama am.. anew ade owg lagi yang aku kenal nama am.. huhu.. am ajak aku g umah abg mie.. erm.. mula2 aku macam tak caya la kan.. tak puas hati aku mintk nak cakap dengan abg mie.. then abg mie cakap dtg umah.. pas tu baru dye dtg umah aku..huh,. aku pun ok la.. kebetolan time tu aku pon nak kuar g kedai.. b4 g tu mcj am dlu..
aku mintk am tgu aku kat depan umah abg mie..
am:ok .. kalu dah nak sampai bgtaw ok..
aku:otw,, tapi am kena layan ayu tau,, dah la ayu tak kenal sape2 kat situ,, 
am:haha. ok tuan puteri..
aku sampai jew aku mcj suruh kuar.. huhu..segan tau tak dah la aku sowg pompuan,,sampai jew borak jup dulu dgn am.. huhu rambut dye dah pendek.. huhu,, nampak laen gile.. bg aku smart jgk.. then am ajak masuk dalam.. ade byk laki2.. nasid ade yang aku kenal.. ade mierul, n ade mimi ,, pas tu salam dengan mak abg mie,, time dok umah abg mie , am dgn aku jew.. huhu,,pas tu am ajak aku borak kat luar,, kite borak pasal bab raya,, yang best tu am bole mintk aku cite pasal faez,, aku break dgn faez tu dah lame kot.. jd aku tak thu nak cite mcm ne kat am.. pelik kan tiba2 am tnye pasal tu.. aku egat kan dye dah tak bermintak nak thu pasal aku.. lepas aku relationship dgn feaz, aku buat relationship dgn acan lak.. acan tu kawan aku.. saja jew buat relationship dgn dye ,, boring2 kan.. yang pasal tu am tak tnye lak.. aku pon lupa pasal tu.. tp wan ade jgk ckp tp aku yang lambat pickup.. hihi lem... pas tu borak pasal awek am.. aku tak berani nak tnye banyak pasal tu,, aku ase aku nie sapew jew kan nak tahu pasal awek dye.. yela aku single ,,am double.. huhu,, nmpak cam pelik la kan lau aku tanye lebih2..erm..
sementara nak tgu abg mie,aku egat nak g beli barang yang umie sruh aku beli.. then am pun cakap dye nak teman aku beli,, aku pun ok jew.. pas beli, trus am g umah aku,,then tgu abg mie and lain2.. time kat umah aku xsempat nak lyan am.. coz ramai2 kan mcne nak layan.. tiba2 am cakap kat aku dye nak balik.. dye tak sihat sikit,,muka aku trus jadi gini : ( ..tak nak kai am balik awal sgt.. tapi kesian pulak kan.. dye dah la tak sihat.. b4 tu aku mintak nak amik gambar dgn am.. bile lagi kan nak amik gambar dgn am..am tak nak.. tapi aku paksa jugak.. hihi.. pic nie nmpk mcm am terpaksa kan.. hee..pas am balik abg mie pun nak balik jgk.. then abg mie ajak aku ikot sekali g raya.. then dye cakap pas kita g raya ,, jom tegok wyg lak.. trus aku mintk izin dgn umie.. umie pun kasi.. tp aku tak cakap la yang pasal nak tgk wyg tu.. nt2 dulu.. mula2 aku egt nak g naek motor.. then abg mie pggil naek kete..time nak gerak tu.. ade pulak owg dtg umah abg mie.. terpaksa lah simgah umah abg mie dulu.. time tu am ade kat umah abg mie.. dye baru nak gerak balik umah mandi.. time dye nak balik tu dye cakap jumpe kat sne..aku pun ok2 jew.. pas jew am pergi..abg azral pun dtg dok dgn aku..dah dye nmpk aku dok sowg2.. habis aku nak dok dgn sape/ dak pompuan tu pun aku lom knl lgi..time tu aku borak 2 owg jew dgn abg azral,,
abg azral tnye aku,, aku nie ex am kan?
aku trus diam..
pas tu aku tnye balik: macam mana abg tahu ayu nie ex am? 
dye cakap ala.. dak2 nie cakap.. erm.. pas tu dye cakap nape break?
aku pun cakap la: takda jodoh.. nak buat macam mana,,
dye ckp am curang kew?
aku: tak la bang, am baek je la.. tak curang kot.. putus pun sbb benda lain.. 
abg azral mintk aku cite kat dye..mula2 aku mcm malas nak cite.. sbb benda dah lame kan.. pasal tu abg pujuk jgk.. dye nak thu jew..ok aku pun cite skit jew.. pas cite abg cakap,mmg patot aku mintk break dgn am.. sbb am time tu bukan ade aku sowg jew.. dye ade owg lain sblom aku..am yang mintk cpl dgn aku.. tapi aku tak leh la nak clah kan am.. sbb aku pun terima dye walau pun aku thu dye dah ade gurl.. pas tu bag azral ckp kiteowg stil nampak mcm cpl .. dye ckp sepadan sgt..
aku trus jd malu.. tapi aku cakap dgn dye ,, abg cakap pun tak guna dah skrg.. kiteowg bukan nye cpl lagi.. tu abg ckp , tgk dri muka aku jew abg dah thu yang aku stil syg am lagi..
aku: erm, yeke? 
abg ; tak pyh nak tipu la..aku tua dri ko..
aku: lau ye pun ayu bole buat apew? dye dah ade gurl.. tak mungkin la ayu bole cpl balik dgn am..mmg xmungkin.. xkn ayu nk rampas bf owg... mmg xreti ayu..bukan ayu la..
abg; tgk.. kan aku dah ckp ko still cyg dye....
aku: mmg la, aku break dgn am sbb time tu aku geram gile dgn dye.. dye lagi penting kan dak tu dri aku.. padahal time tu aku dah syg gile kot kat dye..tp kan bang aku ase time tu aku owg paling bodoh kot buat keputusan,,dah la .. tutup cite la.. ckp pun dah tak guna..dye angap aku kwn dye jew ckrg nie.... aq pun same..kawan lagi ok kot..
abg: ok.. sabar jew la.. byk ag..
aku;tak nak ah. aku nk single kot... (pdhal dlm hati mmg nk single pun..)
pas tu g raya taman keladi..tiba2 am dtg.. ..hihi
aku paling suka pic nie.. sweet kan.. mcm cpl lak.. hihi.. segan la aku nie..
then.. g cs..karoke n tgk movie..kat karoke ,, aku stil dgn am jgk..duduk pun sebelah am..pas tu dak2 nie ayik amik pic kiteowg jew.. malas nak ckp tgk gambar jew la,,pas tu time wyg lk aku egt kan am tak tgk.. coz abg mie tak cakap apew pun.. erm.. tp am ade ..ermm..time aku nak kuar kan duit kasi abg azral, tiba2 abg azral kasi am duit tu.. makna nye am tgk la kan.. mesti sbb aku tgk kan.. lau bukan sbb aku,, apew ek? owg yang tgk wyg cuma aku , abg mie,abg azral,era,adeq abg mie,awek dye n am.. tp time tu aku tak pikir semua tu.. dah balik umah baru aku pikir balik.. dlm wyg aku duduk dgn am..kiteowg dapat tempat depan sekali, best jgk tgk cite hantu bonceng ramai.tapi sakit mata jgk la.. sbb depan skali kan... tu kali kedua aku tgk movie dgn am.. lau bole nak byk kali.. hihi.. bedekak jew time tgk cite tu.. huhu.. pas habis tu ,, aku n am kuar cepat2.. coz lau lambt nt sesak..
huhu..gantok punye pasal..sampai aku jalan pun dah mcm owg mabuk.. huhu,, serius.. tapi aku kaver la.. hihi.. kuar jew tgk owg dah ramai nak trun lif.. terpaksa tgu.. pas tu am tgk mata aku dah gantok..erm.. aku pun tak thu nak ckp apew..
yang paling best nye tu time balik..dlm kete tu am mcm care gile dgn aku.. time tu mata aku sakit.. am nak tgk.. huhu.. dlm hati aku sweet nye dye nie.. kwn pun bole lg nk care aq mcm gurl dye.... pas tu dah sampai rumah am..  pas tu am kuar kete then am mck balik kete,, then dye salam aku,, aku pun salam dye.. pas tu dye leh kiss aku.. omg.. terkejut gile aku time tu.. aku ase mcm cpl jew dgn dye.. tp hakikat nye aku tak cpl pun dgn dye,, kwn je pun..apew mksud dye ek kiss aku time tu.. ???? persoalan.. yang aku nak thu cgt..

No comments:

Post a Comment

Followers