Tuesday, 13 September 2011

8 / 9 / 2011

khamis.. petang..
time tu aq makan nasi kat rumah.. tgh syok2 makan.. tiba2................
aku dengar bunyi kuat gile.. mcm lori langar sesuatu.. aq tak tgu lama aku dengar jew,, aku terus lari g tengok ,, aq wisau kan ayah aq,, takut jadi ape2..
cepat2 aq lari g belakang.. tengok kedai ayah aq yang kena langgar dengan lori,, ketejut aq.. jantung aq laju je..
tengaok ayah aq ok.. tapi kedai ayah aq yang tak ok.. ermm aq ase mcm nak marah je drive lori tu.. cina yang langgar  kedai ayah tu.. tua lak tu.. nak marah pun tak sampai hati.. ermm.. habis bekecai cermin kaca yang ayah aq letak air tin.. air2 ayah aq pun abis rosak ,, 42 tin rosak.. rugi gile la.. kesian abah,,, ermm..
 kowg nak tgk.. aq xsempat nak amik gambar time kejadian.. aq sempat amik nie jew.. ayah aq susun elok jadi gine..
ermm.. kesian ayah aku,.. ermm nak tahu x cina tu bagi berape tok ganti rugi air ayah aq.. rm30 jew.. aq ckap anew cukup.. cina tu kata dye anew ade duit.. ermm .. aq mls nak ckp byk,, coz akq tengok ayah aq diam jew.. tak aq lak nak lebih2 kan.,.cermin yang pecah tu cina tu cakap nak bawak g kedai ganti rugi.. nati siap dye bawak sini.. 

tapi sampai sekarang cina tua sial tu tak datang2.. sial tol .. tak pe ,, ko nak lari anew apek.. hari nie ko buat ayah aq mcm nie.. nanti tuhan balas balik,., ko nak lari anew.. nanti kite jumpe jugak.. jumpe jew ko nanti.. aq nak sound cina tua tu kaw2.. selambe mak dye jew,, nak lari anew.. 

No comments:

Post a Comment

Followers